Hozzávalók:
✅ 8 szelet bacon
✅ olívaolaj
✅ 500 g csirkemell
✅ 200 ml laktózmentes tejszín
✅ 1 reszelésnyi szerecsendió
✅ 1 nagy csokor friss bazsalikom
✅ 2 gerezd fokhagyma
✅ 1 köteg zöldspárga
✅ só, bors
✅ 500 g tészta
✅ laktózmentes reszelt trappista sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
Felteszünk forrni sós vizet a tésztának, és amíg felforr, összeaprítunk mindent. A bacon szeleteket csíkokra vágjuk, a csirkemelleket is felcsíkozzuk, a spárgát pedig megmossuk, a végeit letördeljük és felaprítjuk. Egy serpenyőbe mehet egy kevés olívaolaj, amin megpirítjuk a bacont, majd a csirkemell csíkokat is. Sózzuk, borsozzuk, és addig forgatjuk, amíg kicsit pirosas színt kap minden a serpenyőben. Hozzáöntjük a laktózmentes tejszínt, belereszeljük a szerecsendiót is, és hagyjuk kicsit rotyogni. Közben a forrásban lévő sós vízben megfőzzük a tésztát.
Fogunk egy másik serpenyőt, amiben egy kevés olívaolajon megpirítjuk a fokhagyma szeleteket, és rádobjuk a spárgát, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínes csirkéhez. Fűszerezzük bazsalikommal, adunk hozzá egy nagy kanállal a tészta főzővizéből, hozzákeverjük a tésztát, és tálalhatjuk is egy kevés laktózmentes reszelt trappista sajttal. 😋