Laktózmentes sárgabarack-krémleves 🥣🍑

Hozzávalók:
👌 800 g sárgabarack
👌 100 g cukor
👌 ½ db citrom reszelt héja
👌 1 mk citromlé
👌 1 mk fahéj
👌 2-3 csipet szegfűszeg
👌 ½ db vaníliarúd
👌 300 ml víz
👌 120 ml laktózmentes tejszín

Elkészítés:
A leveshez a sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk és félrerakjuk. A cukrot egy nagyobb lábasban karamellizáljuk, majd mehetnek rá a felezett barackok és következhet egy intenzívebb „pirítás” kb. 5 percig, néha átkevergetve, hogy a barack leve feloldja a karamellt és kissé összeessenek a gyümölcsök. Ezután mehet rá a citrom héja, a citromlé, a fahéj, a szegfűszeg és a vaníliarúd kikapart belseje.
Felöntjük az egészet a vízzel és kb. 10 percig hagyjuk rotyogni, majd botmixerrel alaposan lezúzzuk és hozzácsorgatjuk a laktózmentes tejszínt is. Átszűrjük a levest és fogyasztás előtt hűtőhidegre hűtjük. 😋

További tippek és receptek