Laktózmentes póréhagymás bulgurrizottó 🥙

Hozzávalók:
👌 2 ek étolaj
👌 1 szál póréhagyma
👌 2 gerezd fokhagyma
👌 2 ág kakukkfű
👌 250 g bulgur
👌 150 ml száraz fehérbor
👌 só, bors
👌 700 ml zöldség alaplé
👌 100 g laktózmentes sajt
👌 25 g laktózmentes vaj

Elkészítés:
A póréhagyma fehér részét apróra vágjuk, és a zúzott fokhagymával együtt egy lábasban, közepes lángon lepirítjuk az étolajon. Hozzáadunk 2 ág kakukkfüvet, majd a bulgurt. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Ha az alkohol elpárolgott, megsózzuk, megborsozzuk, és apránként hozzáadjuk az alaplevet. Ha már majdnem teljesen puha a bulgur, hozzáadjuk a póréhagyma felvágott, zöldebb részét is. Pár perc után a megpuhult bulgurt levesszük a tűzről, hozzáadjuk a laktózmentes reszelt sajtot és a laktózmentes vajat, majd alaposan elkeverjük, és tálalásig félretesszük. 😋

További tippek és receptek