Laktózmentes medvehagymás krémleves 🥣

Hozzávalók:
👉 2 csokor medvehagyma
👉 1 db burgonya
👉 1 db vöröshagyma
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 l alaplé
👉 250 ml laktózmentes habtejszín
👉 1 ek laktózmentes vaj

Elkészítés:
A kémleves elkészítéséhez először felaprítjuk a medvehagymát és a vöröshagymát, majd a burgonyát is meghámozzuk, és felkockázzuk. Következő lépésként a laktózmentes vajat megolvasszuk, és hozzáadjuk a vöröshagymát és a medvehagymát. Kb. 2 perc kevergetés után hozzáadjuk a burgonyát is, majd felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és 20 percig lefedve főzzük. Végül botmixerrel pürésítjük, és a laktózmentes habtejszínt is belekeverjük.
Remek vacsora lehet egy hosszú nap után. 😉

További tippek és receptek