Hozzávalók:
👉 200 g hagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 20 g kókuszolaj
👉 500 g darált marhahús
👉 só, bors
👉 1 tk majoranna
👉 ½ ek füstölt paprika
👉 ½ ek pirospaprika
👉 1 tk fűszerkömény
👉 2 db babérlevél
👉 500 ml alaplé
👉 200 g bulgur
👉 1 kg savanyú káposzta
👉 500 g laktózmentes joghurt
Elkészítés:
Elsőként az apróra vágott hagymát és fokhagymát közepes lángon, 10 perc alatt megpirítjuk a kókuszolajon, majd hozzárakjuk a marhahúst, és 5 percig ezzel is pirítjuk. Sózzuk, borsozzunk, fűszerezzük a majorannával, a kétféle pirospaprikával, a fűszerköménnyel és a babérlevéllel, majd felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, amíg egy szaftos, nem túl híg állagot kapunk.
A bulgurt forrásban lévő, sós vízben 3/4 keménységig főzzük.
A káposztát átmossuk, majd az ⅓-át egy tepsi aljára tesszük. Jöhet rá a bulgur, aztán a ragu, majd ezt követi a maradék 2/3 káposzta. Eloszlatjuk a tetején a laktózmentes joghurtot, és 230 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre. 😋