Hozzávalók:
👉 600 g finomliszt + a nyújtáshoz
👉 450 g szoba-hőmérsékletű laktózmentes margarin
👉 240 g porcukor + a tálaláshoz
👉 1 csipet só
👉 5 g sütőpor
a töltelékhez:
👉100 g baracklekvár
👉100 g mogyorókrém
👉100 g csokoládékrém
Elkészítés:
A linzer elkészítéséhez először egy dagasztógép üstjébe dobjuk a lisztet, a felkockázott laktózmentes margarint, a porcukrot, a sót és a sütőport, majd alacsony fokozaton hagyjuk, hogy a gép szépen összedolgozza. Kézzel is lehet ezt a folyamatot csinálni egy keverőtálban, viszont gyorsan kell dolgoznunk, hogy a margarin ne melegedjen túl a kezünk hőjétől. Mikor egy morzsalékos, de szépen összegyúrható masszát kaptunk, labdát gyúrunk belőle és frissen tartó fóliába burkolva a hűtőbe tesszük pihenni 60 percre.
A tésztát ezután kettéosztjuk, és az egyiket alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk 5-6 mm vékonyságúra. 4-5 cm-es köröket szaggatunk belőle, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A másik tésztát is ugyanígy kinyújtjuk, viszont itt a körök közepét is kiszaggatjuk egy kisebb szaggatóformával. Ezeket is egy sütőpapírral bélelt tepsire emeljük, majd 170 fokra előmelegített sütőben 15-17 percig sütjük. Sütés után hagyjuk őket hűlni minimum 30 percig.
A kihűlt linzerek alsó részét, a teli karikákat felváltva megkenjük baracklekvárral, mogyorókrémmel és csokoládékrémmel, és helyezünk rájuk egy-egy lyukas tésztakarikát. Porcukorral megszórva tálalhatjuk is. 😋