Hozzávalók:
👉 25 dkg lencse
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 db babérlevél
👉 0,5 dl étolaj
👉 2 ek liszt
👉 1 ek pirospaprika
👉 2 dl laktózmentes tej
👉 1 ek vegán tejföl
👉 1 csepp ecet
👉 só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A lencsét a főzés előtt egypár órára áztassuk be. Ezt követően öntsük le a levét, majd tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, keverjük a lencséhez és öntsük fel annyi vízzel, amely ellepi. Adjunk hozzá sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára közepes lángon. Miután megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le és pótoljuk laktózmentes tejjel. Készítsünk rántást lisztből, és olajból majd keverjük hozzá a fokhagymát és a pirospaprikát is. Közepesen lángos óvatosan kezdjük el kevergetni, amíg el nem kezd rotyogni. Ezután adjuk hozzá a vegán tejfölt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.