Hozzávalók:
✌️ 2 db krumpli
✌️ 150 g fejes káposzta
✌️ 2 db tojás
✌️ 120 g finomliszt
✌️ só, bors
✌️ 1 mk őrölt köménymag
✌️ 4 ek étolaj
a tálaláshoz:
✌️ 200 g laktózmentes tejföl
✌️ 1 gerezd fokhagyma
✌️ só
✌️150 g laktózmentes reszelt edami sajt
Elkészítés:
A káposztás tócsni elkészítésének első lépése, hogy a krumplit és a káposztát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a krumplit egy kicsit kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet – mivel nem minden krumplinak egyezik meg a nedvességtartalma, ezért a lisztmennyiség egy kicsit eltérhet, de itt maximum 1 evőkanálnyiról beszélünk akár pluszban, akár mínuszban. Egy lágyabb, már-már enyhén folyós állagot kell kapnunk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a köménnyel, majd az egészet bekeverjük. Olajat melegítünk egy serpenyőben, és közepes hőfokon, oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük a megformázott tócsnikat.
A laktózmentes tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, és tálalásnál ezzel, illetve laktózmentes reszelt sajttal kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk! 🤗