Hozzávalók:
👉 5 db karalábé
👉 1 fej hagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 4 ek olívaolaj
👉 só, bors ízlés szerint
👉 1 ek laktózmentes vaj
👉 1 l zöldség alaplé
a tálaláshoz:
👉 200 g törökmogyoró
👉 4-6 ek szarvasgombaolaj
👉 4-6 ek juharszirup
Elkészítés:
Egy darab karalábét 1 x 1 centiméteres kockákra vágunk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és tálalásig félretesszük. A szeletelt hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk az olívaolajon, sózzuk, borsozzuk, majd hozzádobunk négy darab kockákra vágott karalábét és a laktózmentes vajat. Pár percig még pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Amint megfőtt, turmixgépbe helyezzük a folyadékkal együtt, és pürésítjük, majd átpasszírozzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A törökmogyorót 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A levest a karalábékockákkal és a mogyoróval tálaljuk, majd megcsorgatjuk egy kevés juharsziruppal és szarvasgombaolajjal. 😋