Hozzávalók:
🍒 1 kg meggy,
🍒 4 ek méz,
🍒 1 tk fahéj,
🍒 4 tk citromlé,
🍒 1 tk szegfűszeg,
🍒 100 g laktózmentes tejföl,
🍒 5 dkg laktózmentes vanília fagylalt (tálaláshoz).
Elkészítés:
A meggyet megtisztítjuk, kimagozzuk és egy nagy tepsibe tesszük. Rácsorgatjuk a mézet és a citromlevet, majd ízesítjük a fűszerekkel. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük.
A megsült meggy harmadát kiszedjük a tálból, a maradékot pedig a levével együtt összeturmixoljuk. A püréhez hozzáadjuk a laktózmentes tejfölt, majd ezzel is összedolgozzuk. A tepsiben maradt egész darab meggyeket elkeverjük a krémes levessel, majd a hűtőbe tesszük, hogy teljesen kihűljön.
Hidegen, laktózmentes vanília fagylalttal tálaljuk az elkészült meggylevest. 😋