Hozzávalók:
👉 310 g csicseriborsó konzerv
👉 100 g szezámmag
👉 1 púpozott tk őrölt római kömény
👉 1 gerezd kisebb fokhagyma
👉 só, fehérbors ízlés szerint
👉 1 ek citromlé
👉 1 ½ dl olívaolaj
Elkészítés:
Első lépésként egy száraz serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, és közepes lángon, rázogatva addig pirítjuk, amíg világos zsemleszínt nem kap. A lepirított szezámmagot egy kevés olívaolajjal egy aprítógépbe dobjuk, és teljesen homogén állagú krémet készítünk belőle. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük, és hozzákeverjük a szezámmagos masszát. Hozzáadunk a főzőléből is egy keveset, majd a római köménnyel, a sóval, a fehérborssal, a citromlével és egy gerezd fokhagymával ízesítjük. Még rakunk bele olívaolajat és az egészet összezúzzuk az aprítógéppel. Az állagán közben lehet javítani a főzőlé és olívaolaj hozzáadásával, az ízeken pedig citrommal és fűszerekkel lehet finomítani. 😋