Hozzávalók:
▪️ 5 fej vöröshagyma,
▪️ 2 ek laktózmentes vaj,
▪️ 1 ek olaj,
▪️ 1.5 dl száraz fehérbor ,
▪️ 1 ek liszt,
▪️ 1 l húsleves-alaplé,
▪️ só, bors ízlés szerint,
▪️ 1 db babérlevél,
▪️ 1 ág kakukkfű,
▪️ 6 szelet bagett,
▪️ 10 dkg laktózmentes kemény sajt.
Elkészítés:
A hagymákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. Egy lábasban vajat és olajat forrósítunk, majd hozzáadjuk a hagymakarikákat, és innentől lassabb tűzön kb. 30 percig dinszteljük. Hozzáöntjük a bort, és nagy lángon forraljuk néhány percig. Meghintjük a liszttel és alaposan elkeverjük. Hozzáöntjük az alaplét, sózzuk és borsozzuk, majd a babérlevéllel és a leöblített kakukkfűvel ízesítjük, és kis lángon 20 percig főzzük.
Közben megpirítjuk a bagetteket és lereszeljük a sajtot. A kész levest hőálló tálkákba adagoljuk, mindre 1-2 szelet pirítóst teszünk és megszórjuk a reszelt sajttal. A tálkákat egy nagy tespibe tesszük, és forró sütőbe toljuk addig, amíg a sajt megolvad. ?