Hozzávalók:
🧡 1 ek kókuszzsír
🧡 1 db vöröshagyma
🧡 2 db újhagyma
🧡 2 db édesburgonya
🧡 2 db sárgarépa
🧡 7 dl alaplé
🧡 2 dl kókusztej
🧡 1 tk gyömbérpor
🧡 só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kókuszzsíron pirítsuk üvegesre a felkockázott vörös- és újhagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott édesburgonyát és sárgarépát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Miután a zöldségek kellőképp megfőttek, adjuk hozzá a gyömbérport és egy kézi mixer segítségével turmixoljuk össze a lábos tartalmát. Adjuk hozzá a kókusztejet, majd jó alaposan keverjük össze és még melegen tálaljuk. 🥣😋