Hozzávalók:
👉 1 fej karfiol
👉 100 g finomliszt
👉 2 tk fűszerpaprika
👉 30 g vöröshagyma por
👉 szerecsendió, só, bors ízlés szerint
👉 150 ml víz
👉 70 ml chiliszósz
👉 0,5 ek sűrített paradicsom
👉 2 ek méz
👉 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
A karfiolt mossuk meg és szedjük rózsáira. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fűszerpaprikát, a vöröshagyma port, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Öntsük hozzá fokozatosan a vizet, és keverjük csomómentesre a masszát. A masszába forgassuk bele a karfiol rózsákat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük körülbelül negyed óráig. Közben készítsük el a pácot hozzá, amihez keverjük össze a chiliszószt, a sűrített paradicsomot, a mézet és az olívaolajat. A megsült karfiolokat kenjük meg a páccal, majd tegyük vissza a sütőbe még kb. 6 percre.
Ízlés szerint korianderes laktózmentes tejföllel és zöldségekkel tálaljuk. 😋