Hozzávalók:
👉 2 db kacsamell
👉 2 fej vöröshagyma
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 500 g konzerv vajbab
👉 2- 4 ág rozmaring
👉 1-2 csipet szárított chipotle
👉 só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A kacsamellek bőrét beirdaljuk és finoman megsózzuk mindkét oldalát. Egy hideg serpenyőben, alacsony hőfokon elkezdjük bőrével lefelé pirítani őket úgy, hogy a kiolvadt zsírt folyamatosan leöntjük róluk. Amikor a bőr már ropogós, akkor megfordítjuk a melleket és nagyobb hőfokon kérgesítjük. Ezután ismét a bőrével lefelé fordítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt rózsaszínre sütjük. Kivesszük, és hagyjuk pihenni 5 percet.
A kacsazsírból, ami kisült, 3 evőkanálnyit teszünk egy serpenyőbe és elkezdjük benne pirítani a félfőre vágott hagymát és a szeletelt fokhagymát. 3-4 perc pirítás után hozzátesszük a leszűrt, átmosott vajbabot, az aprított rozmaringot és a chipotlét, majd magasabb hőfokon még 3-4 percig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 😋