Hogyan készül szerintünk a tökéletes pergős rizs? 👌🌾

✔ A rizst mosd át folyó víz alatt, hogy lejöjjön róla a keményítő, majd hagyd állni fél órát, hogy megszáradjon.
✔ Az olajat hevítsd fel, tedd rá a rizst, sózd meg, és kezdd el kevergetve pirítani. Közben a vizet forrald fel.
✔ Néhány perc múlva, amikor a rizsszemek már kifehéredtek, öntsd fel őket a forró vízzel.
✔ Fedd le a lábast, és vedd a lángot a lehető legkisebb fokozatra. Még egyszer keverd meg a rizst, és várd meg, amíg nagyjából húsz perc alatt eltűnik róla a víz.
✔ Ebben az időszakban már nem szabad megkeverni. Ekkor vedd le a tűzről, és hagyd pihenni további húsz percig. A pihentetési idő leteltével nagyon lazán keverd át. 😉

További tippek és receptek