HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNK egy kicsit másként🍩🍩🍩

Hozzávalók: 16 dkg rizsliszt, 3 ek. kukoricakeményítő, 1 kk. útifű maghéj+0.5 l víz, 1 dl zsírosabb növényi tejszín, 3 -4 ek. őrölt eritritol+a szóráshoz más cukorpótló, 1/2 csomag sütőpor, rizstej-növényi tej szükség szerint, 1 tk. vanília, 1 tk. őrölt citromhéj, 1 csipet só, bő olaj / kókuszzsír a kisütéshez.

Az útifű maghéjat oldjuk fel a vízben és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik! Vegyítsük el alaposan a száraz hozzávalókat és adjuk hozzá a növényi tejszínt és az útifüvet! Gyúrjuk össze a hozzávalókat, ha száraznak érezzük a tésztát evőkanalanként tegyünk hozzá növényi tejet, amíg egy éppen formázható, puha tésztát kapunk! A tésztát két rizsliszttel megszórt sütőpapír között gyengéden nyújtsuk, lapogassuk el! Szaggassunk belőle egy linzerformázóval kis, lukas fánkokat, ha nincs linzerformánk szaggassuk ki pogácsaszaggatóval és a közepükbe az ujjunkkal szúrjunk lyukat! Süssük a fánkokat előmelegített olajban, de nagyon fontos, hogy az olajunk végig közepes hőmérsékletű legyen! Ha a fánkok alja megbarnul, fordítsuk meg őket! A kisült fánkokat konyhai törlőpapírral itassuk le és díszítsük kedvünk szerint!

További bejegyzéseink

Már 3 éves a Coconut!

2020. november 17-én lett 3 éves egyik kedves partnerünk a…

A paprika 🌶

Immunrendszer erősítő.Javíthatja a vérkeringést.Magas A-vitamin tartalommal rendelkezik. Fogyasszunk bátran az…

Miért és mikor fogyasszunk kollagént?

Megfiatalítja a bőrt, egészségessé teszi a csontokat, segíti az izmok,…

Padlizsánkrém 🍆

Hozzávalók: 2 db padlizsán70 ml tahini6 gerezd fokhagyma2 db citrom1/2…

Kávézás kisokos🤓☕

Néhány tipp Antal Emese dietetikus, szociológustól a kávé fogyasztással kapcsolatban. Érdemes…

A DÉLUTÁNI SZUNDI JÓTÉKONY HATÁSA 😴

Egy friss tanulmány szerint a délutáni szieszta jót tesz a…