HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNK egy kicsit másként🍩🍩🍩

Hozzávalók: 16 dkg rizsliszt, 3 ek. kukoricakeményítő, 1 kk. útifű maghéj+0.5 l víz, 1 dl zsírosabb növényi tejszín, 3 -4 ek. őrölt eritritol+a szóráshoz más cukorpótló, 1/2 csomag sütőpor, rizstej-növényi tej szükség szerint, 1 tk. vanília, 1 tk. őrölt citromhéj, 1 csipet só, bő olaj / kókuszzsír a kisütéshez.

Az útifű maghéjat oldjuk fel a vízben és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik! Vegyítsük el alaposan a száraz hozzávalókat és adjuk hozzá a növényi tejszínt és az útifüvet! Gyúrjuk össze a hozzávalókat, ha száraznak érezzük a tésztát evőkanalanként tegyünk hozzá növényi tejet, amíg egy éppen formázható, puha tésztát kapunk! A tésztát két rizsliszttel megszórt sütőpapír között gyengéden nyújtsuk, lapogassuk el! Szaggassunk belőle egy linzerformázóval kis, lukas fánkokat, ha nincs linzerformánk szaggassuk ki pogácsaszaggatóval és a közepükbe az ujjunkkal szúrjunk lyukat! Süssük a fánkokat előmelegített olajban, de nagyon fontos, hogy az olajunk végig közepes hőmérsékletű legyen! Ha a fánkok alja megbarnul, fordítsuk meg őket! A kisült fánkokat konyhai törlőpapírral itassuk le és díszítsük kedvünk szerint!

További bejegyzéseink

🥦BROKKOLIPIZZA🥦Glutén- és laktózmentesen

Hozzávalók a tésztához: 90dkg brokkoli só bors 9dkg laktózmentes krémsajt…

10 ÉRDEKES TÉNY A KÁVÉRÓL ☕

Évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ. Ez naponta…

Citrusos smoothie délutánra

Citrusos smoothie délutánra, hiszen a C-vitamin pótlása elengedhetetlen! 🍊 🥝 🍋 Ehhez a…

Mi az antocianin?

A legtöbb bordó, kék és lila gyümölcs tartalmazza az úgynevezett…

Kéksajtos gombakrémleves 🍄🥣

Hozzávalók: A leveshez: 1 fej hagyma, 3-4 ek olaj, 250…