HAGYOMÁNYOS FARSANGI FÁNK egy kicsit másként🍩🍩🍩

Hozzávalók: 16 dkg rizsliszt, 3 ek. kukoricakeményítő, 1 kk. útifű maghéj+0.5 l víz, 1 dl zsírosabb növényi tejszín, 3 -4 ek. őrölt eritritol+a szóráshoz más cukorpótló, 1/2 csomag sütőpor, rizstej-növényi tej szükség szerint, 1 tk. vanília, 1 tk. őrölt citromhéj, 1 csipet só, bő olaj / kókuszzsír a kisütéshez.

Az útifű maghéjat oldjuk fel a vízben és várjuk meg, amíg megkocsonyásodik! Vegyítsük el alaposan a száraz hozzávalókat és adjuk hozzá a növényi tejszínt és az útifüvet! Gyúrjuk össze a hozzávalókat, ha száraznak érezzük a tésztát evőkanalanként tegyünk hozzá növényi tejet, amíg egy éppen formázható, puha tésztát kapunk! A tésztát két rizsliszttel megszórt sütőpapír között gyengéden nyújtsuk, lapogassuk el! Szaggassunk belőle egy linzerformázóval kis, lukas fánkokat, ha nincs linzerformánk szaggassuk ki pogácsaszaggatóval és a közepükbe az ujjunkkal szúrjunk lyukat! Süssük a fánkokat előmelegített olajban, de nagyon fontos, hogy az olajunk végig közepes hőmérsékletű legyen! Ha a fánkok alja megbarnul, fordítsuk meg őket! A kisült fánkokat konyhai törlőpapírral itassuk le és díszítsük kedvünk szerint!

További bejegyzéseink

Megegyem vagy kidobjam? 🤔

👉A hús és tejipari termékeken található lejárati időt követően az…

Sült krumpli vegán sajtszósszal 💛

Hozzávalók: A sajtszószhoz: 200 g natúr kesudió, forralt víz az…

Miért és mikor fogyasszunk kollagént?

Megfiatalítja a bőrt, egészségessé teszi a csontokat, segíti az izmok,…

Gondoltad volna?

💦 A földön megtalálható víz mennyisége egy állandó érték, folyamatosan…

Érdekesség a sajtokról 🧀🥛

A sajtok tekintetében érdekesség, hogy már a sajtkészítés során megindul…

Tudtad?

A fehérjeporok segítenek az izmok regenerációjában, így tökéletes kiegészítői az…