Hozzávalók:
👌 300 g fagyasztott zöldborsó
👌 1 konzerv csicseriborsó
👌 1 fej vöröshagyma
👌 3 gerezd fokhagyma
👌 1 csokor bazsalikom
👌 1 csokor petrezselyem
👌 6 – 7 ek rizsliszt
👌 6 ek fehér szezámmag
👌 4 ek kukorica keményítő
👌 só, bors
👌 1 db citrom reszelt héja
👌 4 ek kókuszolaj
Elkészítés:
A zöldborsót meleg vízben kiolvasztjuk, majd egy aprítógépbe dobjuk a leszűrt csicseriborsóval, a durvára aprított vöröshagymával, a fokhagymával és a zöldfűszerekkel, majd lezúzzuk. Ezt követően egy masszát kapunk, majd hozzáadjuk a lisztet, a szezámmag felét és a keményítőt. Sózzuk, borsozzuk és mehet hozzá a citrom reszelt héja is. Alaposan elkeverjük, majd gombócokat formázunk a masszából, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. Meglocsoljuk olvasztott kókuszolajjal és megszórjuk a maradék szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük őket. Jó étvágyat kívánunk hozzá. 🤗