Hozzávalók:
✨ 1 konzerv vörösbab
✨ 4 ek instant kakaópor
✨ 2 ek instant kávé
✨ 90 g gluténmentes zabliszt
✨ 3 ek méz
✨ 1 dl napraforgó olaj
✨ 1 tk vanília aroma
✨ 1 tk gluténmentes sütőpor
✨ 90 g étcsokoládé
✨ 1 db tojásfehérje
✨ 2 ek eritrit
✨ 2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Első lépésként a vörösbabot, a mézet, az olajat és a vanília aromát aprítsuk össze, hogy egy tésztaszerű állagot kapjunk. Ehhez adjuk hozzá az instant kakaót, a gluténmentes sütőport és az instant kávét, majd alaposan keverjük össze. A babos tésztához adjuk hozzá a gluténmentes zablisztet és az apróra darabolt étcsokoládét is, majd keverjük addig, míg a tészta össze nem áll.
Vegyünk elő egy sütőformát, béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszánkat. A tojásfehérjét ezt követően verjük fel, adjuk hozzá az eritritet és a kakaót, majd habosítsuk tovább. Az elkészült tojáshabot öntsük a nyers tészta tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben, körülbelül fél óra alatt süssük készre a brownie-t, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztanánk. Jó étvágyat kívánunk. 😋