Hozzávalók:
👉 25 dkg túró
👉 10 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
👉 10 dkg barna rizsliszt
👉 1 db tojás
👉 2 ek tejföl
👉 1 tk gluténmentes sütőpor
👉 1 csomag vaníliás porcukor
👉 1 db citrom héja és leve
👉 1 csipet só
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
Első lépésként egy tálban összetörjük a túrót, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citromlevet, egy csipet sót, a vaníliás cukrot, a liszteket, a gluténmentes sütőport, a tojást és a tejfölt. Alaposan összekeverjük a tésztát, majd egy serpenyőben felhevítjük az olajat és egy kanál segítségével egyforma adagokat szaggatunk bele a tésztából. A kis golyókat aranybarnában sütjük a forró olajban és lekvárral tálaljuk. 😋