Gluténmentes török pide💚😋

Hozzávalók:
👉 50 g vaj
👉 1 tk fokhagymapor
👉 500 g spenót
👉 só, bors ízlés szerint
👉 500 g gluténmentes leveles tészta
👉 szerecsendió ízlés szerint
👉 150 g juhsajt
👉 2 db tojás

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, és keverjük el a fokhagymaporral, majd a felét kanalazzuk egy serpenyőbe, és a spenótot pároljuk meg rajta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, főzzük el a levét, majd egy vágódeszkán aprítsuk össze.
A gluténmentes leveles tésztát vágjuk mandula alakúra, majd kenjük meg a fokhagymás vaj másik felével. Ezt követően egyenletesen szórjuk szét a tésztán a spenótot, morzsoljuk rá a juhtúrót, frissen reszeljük rá a szerecsendiót, majd egy-egy tojást is üssünk a tetejére. Kedvünk szerint fűszerezzük, majd körbe hajtsuk fel a tésztát úgy, hogy egy csónak formálódjon belőle. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt süssük készre. 😋

További tippek és receptek