Gluténmentes tonhalas töltött kelkáposzta paradicsommártásban besütve 😋

Hozzávalók:
👉 6 db kelkáposzta levél
👉 só, bors ízlés szerint
👉 200 g barna rizs
👉 500 g tonhal konzerv
👉 1 fej lilahagyma
👉 6 gerezd fokhagyma
👉 1 db citrom
👉 1 csokor kapor
👉 2 db tojás
👉 1 l passata
👉 1 szál angol zeller
👉 60 g olívabogyó
👉 6 ek olívaolaj

Elkészítés:
A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket enyhén sós vízben 2 perc alatt előfőzzük. Ezután a vastag ereket kivágjuk belőlük és félretesszük.
A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat és hozzáadjuk a finomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük. A káposzta leveleket kiterítjük, mindegyikbe belepakoljuk a tölteléket és szorosan felgöngyöljük. Egy magas peremű tepsibe beleöntjük a passatát, hozzáadjuk az angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat. Alufóliával lefedjük és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük. Tálaláskor tányérba szedjük a tekercseket, megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal. 😋

További tippek és receptek