Hozzávalók:
👉 130 g rizsliszt
👉 20 g kakaópor
👉 1 csipet só
👉 1 tk porcukor
👉 3 db tojás
👉 300 ml tej
👉 100 ml szódavíz
👉 20 ml olaj
a töltelékhez:
👉 500 g mascarpone
👉 70 g porcukor
👉 10 g vaníliás cukor
👉 4 adag presszókávé
👉 15 db gluténmentes babapiskóta
Elkészítés:
A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le.
A töltelékhez a mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. A presszókávékat egy tálba öntjük. Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarpone krémmel, 2 db, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük vagy összehajtjuk. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, teszünk a tetejére 1-1 kávészemet, és tálalhatjuk is. 😍