Gluténmentes tejfölös krumplileves kolbásszal 🥣😊

Hozzávalók:
✔️ 60 dkg burgonya
✔️ 10 dkg kolbász
✔️ 5 dkg füstölt szalonna
✔️ 12 dl zöldség alaplé
✔️ 1 közepes db vöröshagyma
✔️ 1 teáskanál fűszerpaprika
✔️ 3 db babérlevél
✔️ bors ízlés szerint
✔️ 1 ek majoranna
✔️ 1,5 dl tejföl
✔️ 1,5 evőkanál rizsliszt

Elkészítés:
A kolbászt és a szalonnát felkockázzuk, majd megpirítjuk és szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük az alaplével, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a majorannát, a borsot és a babérlevelet is, majd lefedjük, és kb. 20 percig főzzük. A rizslisztet kikeverjük a tejföllel, majd hozzáadunk egy nagy kanál levest, és csomómentesre keverjük. Beleöntjük a levesbe, egyet forralunk rajta, visszatesszük bele a kisült szalonnát és kolbászt, és már tálalhatjuk is. 👌

További tippek és receptek