Hozzávalók:
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 ek étolaj
👉 1/4 citrom leve és héja
👉 1 tk méz
👉 100 g reszelt trappista sajt
👉 só, bors ízlés szerint
👉 100 g szobahőmérsékletű vaj
👉 ½ csokor petrezselyem
👉 1 db gluténmentes bagett
Elkészítés:
A sült fokhagymakrémes bagett elkészítéséhez a fokhagyma tetejét levágjuk, megsózzuk és megolajozzuk a vágott felületét, majd 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük egy tepsin vagy egy szufléformában. A megsült fokhagymagerezdeket kinyomjuk a héjából, összekeverjük a vajjal, a citrom levével és lereszelt héjával, az aprított petrezselyemmel és a mézzel, majd sózzuk és borsozzuk. A gluténmentes bagettet hosszában félbevágjuk és megkenjük a vajas keverékkel, majd megszórjuk a trappista sajttal. Egy tepsire helyezzük a bagetteket, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük rajtuk a sajtot. 🤗