Gluténmentes spenótos penne 🤗

Hozzávalók:
👌 400 g gluténmentes penne
👌 só, bors
👌 2 ek étolaj
👌 1 fej vöröshagyma
👌 5 gerezd fokhagyma
👌 400 g fagyasztott spenót
👌 200 ml zöldség alaplé vagy víz
👌 250 ml habtejszín
👌 100 g parmezán

Elkészítés:
A gluténmentes pennét sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Egy lábasban lepirítjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a fagyasztott spenótot, és felöntjük az alaplével, majd kb. 5 percig főzzük. Az egészet krémesre turmixoljuk, felöntjük a tejszínnel, belereszeljük a parmezán felét és hozzáadjuk a tésztát. 2-3 percig rotyogtatjuk, aztán tányérba szedjük és a reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk. 😋

További tippek és receptek