Hozzávalók:
👉 150 g kristálycukor
👉 1 csipet só
👉 1 csomag gluténmentes leveles tészta
👉 1 db tojás
👉 2 tk porcukor
👉 1 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
A cukor ⅓-át egy gyorsforralóban alacsony és közepes közötti lángon elkezdjük karamellizálni. Ha teljesen elolvadt, mehet hozzá még egy kicsi cukor, és ily módon apránként adagolva megkaramellizáljuk a teljes cukormennyiséget. Amikor kész, kiöntjük a karamellt egy sütőpapírral bélelt tepsibe és meghintjük sóval, aztán mehet a hűtőbe addig, amíg teljesen megdermed. A kész sós karamellt egy késes aprítóban porrá zúzzuk.
A gluténmentes leveles tésztát kihajtogatjuk és keresztben félbevágjuk, így két négyzet alakú tésztát kapunk. Az egyik tésztalapot vastagon meghintjük a karamellporral. A másik tésztalapot alaposan rányomkodjuk, majd 8 egyenlő szélességű csíkot vágunk belőle, és mindegyiket megcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a csavartakat, lekenjük a tetejüket a felvert tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. A porcukrot összekeverjük a fahéjjal, és még melegen meghintjük vele a csavartakat. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 😋