Gluténmentes sárgarépa főzelék 😋

Hozzávalók:
👉 1 fej hagyma
👉 2 ek olaj
👉 800 g sárgarépa
👉 só, bors
👉 250 ml víz
👉 700 ml tej
👉 60 g vaj
👉 1 tk citromlé
👉 ½ db citrom héja
👉 1 ek gluténmentes étkezési keményítő
👉 ½ csokor sárgarépa zöldje
👉 ½ csokor petrezselyem

Elkészítés:
A sárgarépa-főzelék elkészítéséhez a hagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb lábasban az olajon megdinszteljük. Mehet rá a kisebb kockákra vágott sárgarépa, a só és a bors. 3-4 perc pirítás után felöntjük a vízzel, és szinte készre pároljuk benne a répát. Utána felöntjük a tejjel, forralunk rajta egyet, majd mehet bele a vaj, a citromlé és a citromhéj is.
A répák felét kiszedjük egy tálba, a másik felét pedig a lábasban botmixerrel krémesre zúzzuk. 3-4 evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk a leturmixolt répából, elkeverjük benne a keményítőt, majd visszaöntjük az egészet a lábasba az előzőleg félretett répakockákkal együtt. Forralunk rajta egyet, hogy a keményítő kissé besűrítse a főzeléket, végül pedig hozzákeverjük az apróra vágott sárgarépazöldet és petrezselymet. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🥣👌

További tippek és receptek