Hozzávalók:
👉 2 szál sárgarépa
👉 1 db burgonya
👉 1 fej vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 ½ csokor petrezselyem
👉 2 db tojás
👉 só, bors
👉 200 g gluténmentes liszt
👉 étolaj a sütéshez
A tálaláshoz:
👉 300 g tejföl
👉 só, bors
Elkészítés:
A répás tócsni remek köret, de akár főételként is megállhatja a helyét.
Első lépésként a tócsnihoz egy nagy lyukú reszelőn tálba reszeljük a tisztított sárgarépát és burgonyát. Mehet hozzá a finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, petrezselyem, tojás, só, bors és végül a gluténmentes liszt, majd alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőben ujjnyi olajat melegítünk, egy kanál segítségével kis halmokat rakunk az olajba, és oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük őket. Tálalásnál tejfölt kínálunk mellé, amit előzőleg egy kevés sóval és borssal ízesítettünk. 👌