Gluténmentes rántott édesburgonya 😋

Hozzávalók:
✔️ 400 g édesburgonya
✔️ só
✔️ 150 g rizsliszt
✔️ 3 db tojás
✔️ 200 g gluténmentes zsemlemorzsa
✔️ bő étolaj a sütéshez

Elkészítés:
A rántott édesburgonya első lépéseként az krumplikat megpucoljuk és kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben félig megfőzzük őket kb. 4 perc alatt, utána leszűrjük, kicsit hagyjuk kigőzölögni, majd megsózzuk és a szokásos módon bepanírozzuk. Először a rizslisztbe, majd a lazán felvert tojásba, végül a gluténmentes zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, 180 fokos olajban aranybarnára sütjük. Tartármártással és rizzsel tálalhatjuk is. 👌

További tippek és receptek