Gluténmentes paradicsomos galette 🍅✨

Hozzávalók:
👉 30 dkg gluténmentes liszt
👉 15 dkg vaj
👉 1 tk barna cukor
👉 40 dkg paradicsom
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só, bors, kakukkfű ízlés szerint
👉 2 ek olívaolaj

Elkészítés:
Első lépésként a gluténmentes lisztet keverjük össze egy kis sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és egy teáskanál cukrot. Dolgozzuk morzsolható tésztává, majd öntsünk hozzá 3 evőkanál vizet, és gyúrjuk sima állagúvá. Csomagoljuk folpakba, majd tegyük a hűtőbe 1 órára pihenni. Közben a paradicsomokat mossuk meg, vékonyan szeleteljük fel, és a fokhagymákat is tisztítsuk meg.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele. A paradicsomszeleteket és a fokhagymát helyezzük a tésztára, és a képen látható módon hajtsuk fel a tészta szélét. Szórjuk meg kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és borssal, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Előmelegített 180 fokos sütőbeb 40 perc alatt süssük aranybarnára. 😋

További tippek és receptek