Vegán tikka masala 🍽🍅

Hozzávalók:
👉 1 db lilahagyma
👉 5 gerezd fokhagyma
👉 1 hüvelykujjnyi gyömbér
👉 2 ek kókuszolaj
👉 1 ek garam masala
👉 2 ek sűrített paradicsom
👉 45 dkg konzerv paradicsom
👉 75 ml víz
👉 350 g füstölt tofu
👉 150 g kókuszkrém
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A hagymákat és a gyömbért aprítsuk kisebb darabokra, majd egy kanál kókuszolajon pároljuk őket üvegesre. Sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg a garam masalával. Adjuk hozzá a sűrített és az aprított paradicsomot, alaposan keverjük össze, és főzzük tovább. Öntsük fel egy kevés vízzel, keverjük el, majd hagyjuk lefedve főni körülbelül fél órán keresztül. Közben a füstölt tofut pirítsuk le egy kanál kókuszolajon. A szószhoz adjuk hozzá a kókuszkrémet, majd adjuk hozzá a grillezett tofut is és pár perc alatt melegítsük össze az egészet. Tálaljuk ízlés szerint rizs vagy vegán naan kenyér mellé. 😋

További tippek és receptek