Hozzávalók:
👉 20 dkg rizsliszt
👉 15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
👉 1 csomag sütőpor
👉 5 db tojás
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg porcukor
👉 1 tk fahéj
👉 0,5 tk szegfűszeg
👉 1 rúd vanília
👉 1 db narancs héja
Elkészítés:
A liszteket keverjük el a sütőporral, majd a tojásokat válasszuk szét. A vajat és a tojássárgáját, a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a vaníliával és a narancshéjjal keverjük habosra egy robotgép segítségével, majd keverjük hozzá a lisztes keveréket is. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk hozzá a masszához.
Vegyünk elő egy kuglóf formát, vajazzuk ki, majd öntsük bele a tésztát. Előmelegített 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt süssük készre. Miután kihűlt a kuglóf, hintsük meg a tetejét fahéjas porcukorral, és már fogyaszthatjuk is. 😋