Gluténmentes mogyorós tészta grillcsirkével 😋

Hozzávalók:
✌️ 1 db körte
✌️ 2 db sárgarépa
✌️ 5 szál újhagyma
✌️ 2 gerezd fokhagyma
✌️ 2 dkg spenót
✌️ 500 g gluténmentes spagetti
✌️ 300 g mogyoróvaj
✌️ 2 db lime frissen facsart leve
✌️ 1 ek édes csiliszósz
✌️ 2 ek szezámolaj
✌️ ½ tk só
✌️ ½ db grillcsirke
✌️ 2 dkg pirított földimogyoró
✌️ 1 db csilipaprika

Elkészítés:
A sárgarépát, a körtét és az újhagymát megmossuk, majd feldaraboljuk. A földimogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, és félretesszük. A sárgarépát, az újhagymát és a körtét forró wokban, kevés szezámolajon lepirítjuk. Dobunk mellé vékonyra szeletelt fokhagymát és egy nagy marék spenótot, és éppen csak összeforrósítjuk. A gluténmentes tésztát sós, lobogó vízben fogkeményre főzzük. A főzővízből félreteszünk egy csészényit, a tésztát pedig leszűrjük.
A mogyoróvajat egy keverőtálban kikeverjük a lime-lével, a szezámolajjal és a sóval, majd hozzáadunk 2,5 deciliternyit a tészta főzőlevéből, és kanalazunk bele édes csiliszószt is. Hozzákeverjük a tésztát és a serpenyőben lepirított húst és zöldségeket. Tálaláskor megszórjuk a pirított, durvára vágott mogyoróval és a vékonyra szeletelt csilivel. Jó étvágyat kívánunk hozzá! 🍝👌

További tippek és receptek