Gluténmentes mandulás burgonyafánk 🍩

Hozzávalók:
👉 1 kg burgonya (tisztítva)
👉 4 púpozott ek gluténmentes liszt
👉 4 db tojás
👉 50 g vaj
👉 1 púpozott tk só
👉 1 púpozott mk őrölt bors
👉 frissen reszelt szerecsendió
👉 1 csapott mk gluténmentes sütőpor
👉 100 g szeletelt mandula
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyafánk elkészítéséhez először a burgonyákat ugyanakkora kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük őket. Forrón leszűrjük és krumplinyomón áttörjük. Amíg a burgonya hűl, addig a tojásokat kikeverjük a lágy vajjal, és mehet bele a só, a bors, a szerecsendió és a gluténmentes sütőpor. Ezután a kihűlt tört burgonyához adjuk a tojásos keveréket, és a gluténmentes liszttel, illetve a szeletelt mandulával együtt összekeverjük.
150-160 fokra melegítjük az olajat, és az olajos kanállal szaggatjuk bele a burgonyás tésztát. Aranybarnára sütjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük. 👌

További tippek és receptek