Gluténmentes karfiolos mac and cheese 😁

Hozzávalók:
👉 650 g karfiol
👉 2 ek étolaj
👉 só
👉 50 g vaj
👉 50 g gluténmentes liszt
👉 700 ml tej
👉 400 g cheddar sajt
👉 1 tk Cayenne-bors
👉 300 g gluténmentes szarvacska tészta

Elkészítés:
A karfiolos mac and cheese elkészítéséhez a karfiolt rózsáira szedjük, és egy sütőpapírral borított tepsire tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, átkeverjük, majd betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
A szószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábosban, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztet, közepesen erős hőfokon kb. fél percig pirítjuk, aztán felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, és addig főzzük, amíg a sajt elolvad és besűrűsödik a szószunk. Ízesítjük a Cayenne-borssal. A gluténmentes tésztát sós, bő, lobogó vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük.
Egy tálban összekeverjük a gluténmentes tésztát a karfiollal és a sajtszósszal, majd belepakoljuk egy sütőformába, és 220 fokra előmelegített sütőben, grill funkción kb. 10 perc alatt összesütjük. 😍

További tippek és receptek