Hozzávalók:
✔️ 60 dkg sertéscomb
✔️ 1 db vöröshagyma
✔️ 2 ek. pirospaprika
✔️ 2 db sárgarépa
✔️ 1 db fehérrépa
✔️ ½ db karalábé
✔️ 2 db krumpli
✔️ 4 ek. rizsliszt
✔️ 2 db tojás
✔️ só
✔️ 1 tk. fűszerkömény
✔️ 2 ek. olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát feldaraboljuk és olívaolajon üvegesre pároljuk. A feldarabolt sertéscombot a párolt hagymára tesszük és lepirítjuk. Ha lepirult a hús, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót és a fűszerköményt, majd vízzel felöntjük és egy pörköltet főzünk belőle. 😍
Amikor félfővésben van a hús, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott, feldarabolt zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. A lisztet, a sót és a tojásokat egy kevés vízzel összekeverjük, majd a kész levesbe szaggatjuk. 2 perc alatt összefőzzük. 🤤