Gluténmentes francia pirítós 🤩🇫🇷

Hozzávalók:
👌 2 db tojás
👌 100 ml tej
👌 1 csomag vaníliás cukor
👌 80 g kristálycukor
👌 2 tk fahéj
👌 4 szelet gluténmentes kenyér
👌 4 ek vaj
a tálaláshoz:
👌 4 ek karamell szósz
👌 80 g friss áfonya
👌 4 ek porcukor

Elkészítés:
A tojást elkeverjük a tejjel, a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és a fahéjjal, majd a gluténmentes kenyérszeleteket egyesével alaposan megfürdetjük benne. Közepes lángon 1 evőkanál vajat olvasztunk egy serpenyőben. Miután felolvadt a vaj, kicsit magasabb lángra kapcsolunk, és beledobunk egy beáztatott kenyeret. Oldalanként 1-2 percig pirítjuk, míg szép aranybarna nem lesz. Mikor megsült, kivesszük, papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, majd ismét 1 evőkanál vajat olvasztunk és megismétlünk minden lépést az összes szelet kenyérrel. A kész francia pirítósokat karamell szósszal, áfonyával és porcukorral megszórva tálalhatjuk. 😁

További tippek és receptek