Hozzávalók:
✔️ 1 db cukkini
✔️ 6 gerezd fokhagyma
✔️ 5 ek gluténmentes liszt
✔️ 4 ek gluténmentes zsemlemorzsa
✔️ só, bors ízlés szerint
✔️ 1 db tojás
✔️ 1 csokor petrezselyem
✔️ 150 ml étolaj
Elkészítés:
A fokhagymás cukkinifasírt elkészítésének első lépése, hogy a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, besózzuk és hagyjuk 5 percet állni, hogy kiengedje a levét, majd kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a tojást, a gluténmentes lisztet, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és annyi gluténmentes zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható állaga legyen. Alaposan összekeverjük és 10 percet pihentetjük.
A masszából 8-10 cm-es átmérőjű pogácsákat formázunk és közepesen magas hőfokon kisütjük az olajban, oldalanként 2-2 perccel számolva. A kész cukkinifasírtokat például bulgursalátával tálalhatjuk. 🤩