Gluténmentes csípős garnélás spagetti 🍝

Hozzávalók:
👌 250 g gluténmentes spagetti
👌 3 ek olívaolaj
👌 1 db piros kaliforniai paprika
👌 4 gerezd fokhagyma
👌 só, bors
👌 400 g pucolt garnéla
👌 1 ek sűrített paradicsom
👌 2 ek chiliolaj
👌 200 ml tészta főzővíz
👌 1 csokor petrezselyem
👌 0,5 db citrom leve

Elkészítés:
A gluténmentes tésztát sós vízben 7-8 perc alatt megfőzzük, és 200 ml főzővizet félreteszünk. A megfőtt tésztát meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal.
A kaliforniai paprikát felcsíkozzuk és 2 evőkanál olajon lepirítjuk egy serpenyőben. Rányomjuk a fokhagymákat, és további 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzádobjuk a rákokat is, és még 2 percig pirítjuk, majd mehet hozzá a sűrített paradicsom, a chiliolaj és a tészta főzővize. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyem nagy részét és a citrom kifacsart levét is, majd készre főzzük. A leszűrt tésztát beleforgatjuk a mártásba, és a maradék friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk. ☺️

További tippek és receptek