Hozzávalók:
az avokádós tojássalátához??
? 6 db főtt tojás,
? 1 db avokádó,
? 3 db újhagyma,
? 0.5 csokor petrezselyem,
? 2 ek majonéz,
? 1 fél lime-ból nyert limelé,
? só, bors ízlés szerint,
? chilipehely ízlés szerint,
az összeállításhoz??
? 3 db gluténmentes tortilla lap,
? 50 g madársaláta (1 marék),
? 1 db lilahagyma,
? 50 g csíra (1 marék),
? 50 g retek (1 marék).
Elkészítés
A tojásokat egy lábasba rakjuk, majd langyos vízzel felöntjük. Forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe tesszük, megpucoljuk, félbevágjuk és két részre osztjuk a sárgáját a fehérjétől.
Egy aprítógépbe dobjuk a tojássárgájákat, a felkockázott avokádót, a felkarikázott újhagymákat, fél csokor petrezselymet, 2 evőkanál majonézt, a fél lime levét és a fűszereket.
Alaposan összedaráljuk, majd a felkockázott tojásfehérjével elkeverjük, és lefedve 1-2 óráig a hűtőben pihentetjük.
Az összeállításhoz a gluténmentes tortilla lapokat enyhén benedvesítjük, majd egy forró, száraz serpenyőben kicsit átmelegítjük.
A tortilla lapra kenünk 2-3 evőkanál tojáskrémet, majd ráhalmozzuk a vékony szeletekre vágott retket, egy kevés csírát, néhány szelet lilahagymát és a madársalátát. Enyhén lenyomjuk, majd határozott mozdulatokkal feltekerjük, és félbevágva fogyaszthatjuk is.