Hozzávalók:
✨ 4 db tojás
✨ 150 g cukor
✨ 50 g őrölt mandula
✨ 2 ek zabliszt
✨ 100 g créme fraiche
✨ 100 ml tej
✨ 350 g áfonya
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tepsit, piteformát vajazzuk ki és zabliszttel szorjuk meg.
A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a cukrot és keverjük addig a masszát, amíg fehéredni nem kezd. Egy tálba a mandulát keverjük össze a zabliszttel, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket. A masszához öntsük hozzá a tejet és a tejszínt, és keverjük addig, amíg egynemű nem lesz a tésztánk. A sütőformába szórjuk bele az áfonyát, majd öntsük bele a tésztát. 30-40 perc alatt süssük aranybarnára, majd porcukorral megszórva tálaljuk. 🤩