Glutén- és laktózmentes szőlőleves ??

Hozzávalók:
? 25 dkg piros szőlő (2 fürt),
? 2 dl víz,
? 1 dl fehérbor,
? szerecsendió ízlés szerint,
? fahéj ízlés szerint,
? 1 csipet só,
? 5 ek méz,
? 0.5 citromból nyert citromlé,
? 1 tasak laktózmentes pudingpor,
? 3 dl laktózmentes tej.

Elkészítés:
A leszárazott, megmosott szőlőszemeket a vízzel, a borral, a fűszerekkel, a citromlével és a mézzel feltesszük főni. A laktózmentes tejet a laktózmentes pudingporral elkeverjük. Amikor felforrt a szőlős lé, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingporos laktózmentes tejet, és hagyjuk kicsit rotyogni. Ha túl sűrű, egy kevés laktózmentes tejjel még hígíthatunk rajta.
Hidegen tálaljuk. ?

További tippek és receptek