Hozzávalók:
? 1 ek olívaolaj,
? 2 darab csirkecomb,
? fél fej vöröshagyma,
? 1 gerezd fokhagyma,
? háromnegyed ág kakukkfű,
? negyed tk rozmaring,
? negyed tk római kömény,
? negyed tk füstölt paprikapor,
? negyed tk fokhagymapor,
? negyed fürt piros szőlő,
? negyed fürt fehér szőlő,
? ízlés szerint só,
? ízlés szerint bors.
Elkészítés:
? Egy jénai vagy egyéb tűzálló tál aljára öntsünk 1-2 evőkanál olajat.
? A megtisztított és szárazra törölt csirkecombokat kicsit vagdossuk be, fektessük őket a tálba. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk rá a többi fűszert is – a zöldfűszereket leszámítva.
? Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
? A hagymát pucoljuk meg, negyedeljük fel. A fokhagymagerezdeket hagyjuk egészben, tegyük egy tálba a hagymával együtt, és egy kevés olajban, sóban és az apróra vágott kakukkfűben és rozmaringban forgassuk meg őket. Öntsük rá a húsra, majd szemezzük rá a szőlőt is.
? Süssük 55-60 percig.