Fehércsokis „cheesecake” 😍😋

Hozzávalók (8 adaghoz):

az alaphoz:

👉 100 g Gabiyo reform keksz

👉 50 g VegaJó Vegaföl

a krémhez:

👉 1 csomag gluténmentes vaníliás pudingpor

👉 200 ml cukormentes kókusztej

👉 1 doboz VegaJó Cottage

👉 1015 ml (ízlés szerint) vegán, cukormentes fehércsoki ízesítésű csepp vagy helyette Süssina

👉 10 g agaragar + 10 ml víz

a tetejére:

👉 80 g vegán, cukormentes fehércsoki

Elkészítés:

Az alaphoz összedaráljuk a reform kekszet, majd a Vegaföllel alaposan átdolgozzuk. Ekkor teljesen formázható alapot kapunk. Ezt egy kisebb méretű szilikon tortaformában ellapíthatjuk. Figyeljünk rá, hogy teljesen egynemű legyen, ne porhanyós, akkor lesz szép a torta alapja. 

A pudingot egy kevés növényi tejhelyettesítővel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi növényi tejhelyettesítővel, és sűrűre főzzük. Ahogy kihűlt, hozzáadjuk a Cottage-t, valamint az ízesítőt, és összedolgozzuk. Az agaragart kikeverjük a vízzel, majd forrástól számított 1-2 percig főzzük. Utána a krémhez adjuk, és alaposan összedolgozzuk. Beöntjük a keksz alapra. A fehércsokiból 70 g-ot megolvasztunk, majd ez megy a krém tetejére. Ezután a maradék fehércsokit díszítésnek használjuk. 

Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva fogyaszthatjuk. 🥧👌

További tippek és receptek