Hozzávalók:
👉 400 g sárgarépa (2 közepes darab)
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 kis db vöröshagyma
👉 1 szál rozmaring (lehet szárított is)
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 csipet bors, 2 teáskanál só
👉 6 db koktélparadicsom
👉 5 dl víz
👉 1 db leveskocka
👉 180 ml laktózmentes főzőtejszín
Elkészítés:
Tisztítsuk meg és vágjuk nagyobb darabokra a répákat, majd tegyük bele egy tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal. Mehet mellé a tisztított, felezett vöröshagyma is, majd az egészet sózzuk és borsozzuk meg, és tegyünk mellé egy ág rozmaringot is (kisebb darabokra tépkedve). Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe, és takarjuk le egy sütőpapírral. 30 perc után fordítsunk egyet a zöldségeken, és tegyük mellé a tisztított fokhagymákat, valamint a felezett koktélparadicsomokat, és süssük tovább sütőpapírral lefedve még 30 percig.
Ezek után a rozmaringágak kivételével mindent, amit megsütöttünk, pürésítsük egy kézi botmixerrel. Ezután oldjunk fel egy leveskockát fél liter vízben, majd öntsük fel a zöldségpürét vele. Végül forraljunk egyet rajta, majd adjuk hozzá a laktózmentes főzőtejszínt, és azzal is forraljuk még egyszer össze az egészet.
Jó étvágyat kívánunk hozzá. 😋