Cukormentes dubaji csoki 🍫

Hozzávalók:
👌 2 csipet ehető aranypor
👌 20 g cukormentes fehér csoki
👌 kb. 400 g cukormentes tejcsoki
a töltelékhez:
👌 20 g vaj
👌 80 g kadayif tészta
👌 200 g cukormentes pisztáciakrém
👌 30 g tahini
a díszítéshez:
👌 10 szem pirított pisztácia

Elkészítés:
Első lépésként a kétféle cukormentes csokoládét külön-külön felolvasztjuk. A szilikonformába kevés aranyport szórunk, majd a fehér csokit belefröcsköljük a formába, és ráöntjük a tejcsokoládé felét. Elkenjük úgy, hogy a forma széleit is bevonjuk vele és a tetejéig érjen a csoki. Ráfordítjuk egy sütőrácsra, ami alá teszünk egy tepsit, és lecsepegtetjük róla a felesleges csokit, majd hűtőbe helyezzük, hogy megszilárduljon. A maradék olvasztott tejcsokit vízgőz felett melegen tartjuk, hogy a dubaji csoki tetejét majd be tudjuk vele vonni.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és aranybarnára pirítjuk benne a kadayif tésztát. Egy keverőtálba öntjük, és hozzákeverjük a cukormentes pisztáciakrémet és a tahinit. A szilikonformát kivesszük a hűtőből, és belesimítjuk a tésztás krémet. A maradék olvasztott csokival bevonjuk egyenletesen a tábla tetejét, és visszarakjuk a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Legvégül kifordítjuk a szilikonból a csokit, és megszórjuk apróra vágott pirított pisztáciával. 🤩

További tippek és receptek