Cukormentes birsalmalekvár 😍

Hozzávalók:
✔ 600 g birsalma
✔ 250 ml víz
✔ 4 ek folyékony édesítőszer
✔ ½ db citrom leve

Elkészítés:
A birsalmalekvár elkészítésének első lépéseként a birsalmákat meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat és negyedekbe vágjuk őket. Felöntjük a vízzel, puhára főzzük kb. 1 óra alatt, majd leturmixoljuk vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert és a citromlevet, és addig főzzük, amíg hígabb lekvár állagot kapunk (kb. 15 perc). A birsalma sok pektint tartalmaz, így amikor a lábosban még hígabbnak tűnik a lekvár, a végeredmény akkor is tökéletes lesz, mert hűlés közben szépen besűrűsödik.
Alaposan kimosott befőttesüvegekbe töltjük a lekvárt, rátekerjük a tetőket, 5 percre fejtetőre állítjuk, majd visszafordítjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 😋

További tippek és receptek