Hozzávalók:
👉 2 konzerv csicseriborsó (480 g-os kiszerelés)
👉 250 g mogyoróvaj
👉 165 g juharszirup
👉 90 g zabliszt
👉 100 g eritrit
👉 2 ek vanília aroma
👉 ½ tk fahéj
👉 8 g sütőpor
👉 8 g szódabikarbóna
👉 200 g csokipasztilla
👉 egy csipet só
Elkészítés:
A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, egy aprítógépbe helyezzük, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat és a juharszirupot, és krémesre turmixoljuk. Az édes masszát egy nagyobb keverőtálba helyezzük, beleszitáljuk a zablisztet, és minden alapanyagot hozzáadunk, majd alaposan elkeverjük.
Ezek után a tepsit kibéleljük sütőpapírral, és egy fagyikanál segítségével gombócokat rakunk a tepsire 7-8 cm-re egymástól. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 20–22 perc alatt készre sütjük a kekszeket. 😋