Avokádós hummusz🌱

Hozzávalók:
👉 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
👉 1 db érett avokádó
👉 3 ek tahini
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 5 ek olívaolaj
👉 ½ citrom
👉 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Először a csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, átmossuk és lecsepegtetjük. Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját és egy evőkanállal kikanalazzuk a húsát. Egy konyhai aprítógépbe tesszük őket a tahinivel, a fokhagymával és az olívaolajjal együtt. Belereszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet pépesre aprítjuk. Ha nagyon sűrű lenne, egy kevés vízzel tudunk lazítani rajta. 😋

További tippek és receptek